Indisk Daal

Ingredienser:

  • 4-5 snittede forårsløg
  • 3 hakkede fed hvidløg
  • ca 2 spsk hakket frisk ingefær
  • 1 dåse kikærter
  • 1 dåse kogte brune linser
  • 1 håndfuld frisk spinat
  • 1 dåse kokosmælk
  • 10-12 cherrytomater
  • 2 spsk hakket frisk koriander
  • Saften fra en ½ lime
  • 2 spsk karry
  • ½ tsk gurkemeje
  • 2 spsk spidskommen
  • salt og peber efter behag
Red lentil Indian soup with flat bread on a wooden background. Masoor dal.

Fremgangsmåde:

Du starter med at dræne og skylle både kikærter og linser. Varm en pande eller en wok op på høj varme. Tilsæt en smule olivenolie og svits hvidløg og ingefær. Tilføj forårsløg og de hele cherrytomater og rør sammen i et par minutter. Herefter hældes kokosmælk, samt kikærter og linser ved og det hele røres godt sammen. Tilføj alle krydderierne og limesaften og rør rundt i et par minutter. Til sidst tilføjes den hakkede koriander og der slukkes for blusset.

PS: Hvis du bruger tørrede kikærter og linser, så sørg for at sætte dem i blød natten over og kog dem inden brug. Serveres med grove pitabrød eller brune ris.